Razumevanje življenja poslanca Muhammeda, a.s., skozi Kur’an

V petek, 29. januarja 2016, je v sklopu petkovih tribun potekalo predavanje o razumevanju življenja poslanca Muhammeda, a.s., skozi Kur’an, ki ga je pripravil imam iz Kopra Nevres Mustafić.

Najprej se je imam Nevres Mustafić Islamski skupnosti zahvalil za vabilo in povedal, da si šteje v čast, ker lahko o življenju poslanca Muhammeda, a.s., govori z mesta, s katerega so predavali številni uspešni strokovnjaki. Prav tako je pohvalil organizacijo in povedal, da ga veseli dejstvo, da se v Ljubljani kontinuirano vsak petek organizirajo tribune z različnimi temami.

20160129_192946

Imam Mustafić je prisotne najprej opomnil, da si vsi moramo prizadevati čimbolj se zgledovati po Poslancu, a.s. Povedal je, da si sliko o vseh poslancih oblikujemo iz zgodovinskih virov. Allah pa v Kur’anu opisuje celotno življenje Poslanca, a.s., in tam ni izpuščena nobena podrobnost iz njegovega življenja. Kur’an je življenje poslanca Muhammeda, a.s., v njem je opisano celotno njegovo življenje, njegova pričakovanja, preizkušnje, njegov duhovni svet. Njegov življenjepis ni nikjer bolje napisan, kot je to opisano v Kur’anu. Predavatelj je prisotne spomnil na to, kako se je začelo Razodetje, kdaj se je to zgodilo in kam se je Poslanec, a.s., zatekel po prvih besedah, ki mu jih je razodel angel Gabriel (melek Džibril). Prisotni so slišali, s kakšnimi preizkušnjami se je srečeval Poslanec, a.s., v tistem času in kaj vse je moral prestajati, ko so ga prebivalci Meke razglašali za norega in mu pripisovali najrazličnejše žaljive vzdevke. A Poslanec, a.s., je z Allahovo pomočjo šel čez vse in zato mu še danes sledimo, se trudimo biti dobri in pošteni ljudje, kot nam narekuje vera islam.

Imam Mustafić je prisotne opomnil, naj se trudijo čimveč časa preživeti v družbi Božje besede, saj le to prinaša mir v duši.