Druženje mladih v Velenju; Noč ilahij – duhovne glasbe

prikazna

V soboto, 5. decembra 2015, je v Velenju potekalo tretje Srečanje mladinskih zborov Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Že tretje leto zapored se kot ena od mladinskih aktivnosti organizira srečanje mladinskih zborov v Velenju.

Tokrat jih je nastopilo šest, in sicer zbor Alhambra iz Ljubljane, zbor El-Emin iz Celja, mladinski zbor džemata Maribor, mladinski zbor džemata Kranj, mladinski zbor džemata Koper in mladinski zbor džemata Nova Gorica. Samostojne nastope so imeli Ayla Smajić in Haris Mušić iz Postojne ter Sumeja Jusić iz Kočevja. Srečanja se je udeležila tudi mladina iz džematov Velenje in Trbovlje.

Prisotne je nagovoril imam iz Kočevja Samir Jusić, ki je govoril o Muhammedu, a.s., kot vzoru. V svojem govoru je poudaril, da morajo mladi za vzornika imeti poslanca Muhammeda, a.s., kar pomeni, da se morajo spoznati tudi z njegovim življenjem. Nato je navedel nekaj primerov, v katerih se odraža visoka stopnja moralnosti poslanca Muhammeda, a.s., in ti primeri lahko služijo kot vzorec za vsakodnevna ravnanja.

Po koncu prvega dela so mladi svoje druženje nadaljevali ob pogovoru o ”Muhammedu, a.s., kot vzoru v naših življenjih”. Debato in pogovor z mladino je vodil velenjski imam Bilal Efendić.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Izvršnemu odboru Velenje, donatorjem in vsem, ki so podprli organizacijo projekta.