V Logu pod Mangartom že desetič prebrali suro Ja-sin in izrekli dovo

V nedeljo, 14. junija 2015, je Islamska skupnost že desetič zapored organizirala manifestacijo ”Log pod Mangartom”.

Druga nedelja v juniju je v koledarju Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji rezervirana za zbiranje muslimanov v Logu pod Mangartom, kjer se nahaja vojaško pokopališče, na katerem sta pokopana 102 Bošnjaka, ki sta med letoma 1915 in 1917, med prvo svetovno vojno, padla na soški fronti.

Ob tej priložnosti so se v Logu pod Mangartom zbrali imami Mešihata Islamske skupnosti v Sloveniji in kljub slabemu vremenu prebrali suro Ja-sin in izrekli dovo (priprošnjo) za vse muslimane, ki so izgubili življenja na soški fronti in v prvi svetovni vojni. Prisotnim je nekaj besed namenil generalni sekretar Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić, ki je spomnil, da je zbiranje v Logu pod Mangartom zelo pomembno. Vsem je prenesel selame (pozdrave) muftija prof. dr. Nedžada Grabusa. V nadaljevanju je govoril o začetkih zbiranja v Logu pod Mangartom iz leta 2006 in menjavi križev ter postavljanju nišanov (muslimanskih nagrobnikov) na grobovih padlih Bošnjakov. Križe je z nišani zamenjala Islamska skupnost v Republiki Sloveniji leta 2007.

Svečanosti v Logu pod Mangartom so se udeležili tudi predstavniki zveze ”Ratni vojni invalidi” in organizacije ”Udruženje zlatni ljiljani” iz Zenice ter predstavniki združenja ”Udruženje hadžija” iz Bužima.