Mufti Grabus na iftarju pri katarskem emirju

Od nedelje, 21. junija, do četrtka, 25. junija 2015, je bil mufti prof. dr. Nedžad Grabus skupaj s sodelavcema Ibrahimom Malanovićem in Nevzetom Porićem na službenem obisku pri Ministrstvu za vakuf Države Katar v Dohi.

Foto1 prikazna
Mufti Grabus na iftarju pri katarskem emirju

V sredo, 23. junija, se je mufti Grabus udeležil iftarja (večerja, ki v mesecu ramazanu oznanja konec posta), ki ga je za  intelektualce, islamske učenjake in visoke verske dostojanstvenike organiziral emir Države Katar H. H. Tamim bin Hamad Alu Thani. Mufti Grabus se je emirju Države Katar zahvalil za pomoč, ki jo Država Katar nudi pri gradnji džamije in Islamskega kulturnega centra v Ljubljani.

U toku emisije
Oddaja na Al-Jazeeri o mladini in identiteti

Mufti Grabus je sodeloval v televizijskih oddajah, ki jih med ramazanom pod pokroviteljstvom Ministrstva za vakuf Države Katar pripravlja katarska televizija Al-Jazeera. Muftija smo tako lahko videli v treh dialoških oddajah, ki so bile predvajane v živo.

Tema prve oddaje so bili muslimani med ramazanom, v drugi oddaji se je govorilo o tem, da so učenjaki nasledniki Božjih poslancev, v tretji oddaji, v kateri je mufti Grabus sodeloval kot en izmed glavnih govorcev, je tekla beseda o muslimanski mladini in vprašanju identitete.

Delegacija IZ sa ministrom dr. Gaithom M. Al-Kuwarijem
Z ministrom Kuwarijem

Med obiskom v Katarju se je delegacija Islamske skupnosti sestala z ministrom vakufov Države Katar nj. eksc. dr. Gaithom bin Mubarakom Al-Kuwarijem. Mufti Grabus mu je predstavil projekt gradnje džamije in ga seznanil z vsemi podrobnostmi ter se mu zahvalil za njegovo zanimanje za ta projekt.

Delegacija Islamske skupnosti se je sestala tudi z direktorjem Katarskega razvojnega sklada (Qatar Development Fond) Khalifom Jassimom Al-Kuwarijem, ki je zadolžen za spremljanje realizacije projekta gradnje Islamskega kulturnega centra v Ljubljani.