Mufti Grabus na seji Izvršnega odbora ECRL-ja v Parizu

V Parizu je 4. marca 2015 potekala seja Izvršnega odbora ECRL-ja (The European Council of Religious Leaders), na katerem je bil kot njegov član prisoten ljubljanski mufti dr. Nedžad Grabus.

Spomnimo, da so Evropski svet verskih voditeljev ustanovili leta 2001 v Parizu, s ciljem širiti medverski dialog v Evropi. Svet ima več kot 40 članov, ki predstavljajo najvišje verske voditelje iz skoraj vseh evropskih držav. Svet je pravzaprav del Svetovne konference religij za mir (WCRP), ki ima sedež v New Yorku.

Na seji so člani Izvršnega odbora ECRL-ja razpravljali o projektih, ki jih bodo realizirali v letu 2015. Posebej so pozornost posvetili konferenci, ki jo bodo organizirali maja letos v Frankfurtu, kjer bo zasedal Evropski svet verskih voditeljev. Ukvarjali so se tudi z vprašanjem delovanja sveta in njegovi organiziranosti ter izzivih in sodobnih vprašanjih v medverskem dialogu v Evropi.

Mufti Grabus bo na konferenci v Frankfurtu predstavil sprejet mekanski razglas o mirnem sožitju med religijami in ljudmi, ki je bil sprejet na konferenci 25. februarja 2015 v Mekki.