Donatorska večerja v Novi Gorici

V soboto, 7. marca 2015, je bila organizirana donatorska večerja za nakup dodatnih prostorov v Novi Gorici.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je na Erjavčevi 34a v Novi Gorici leta 2010 kupila in obnovila prostore za potrebe Islamske skupnosti. V preteklih letih se je džemat v Novi Gorici pozitivno razvijal. Trenutno imamsko dolžnost v Novi Gorici opravlja imam Amir Hasanović. Predsednik izvršnega odbora je g. Edhem Burzić. Za finančne posle kot blagajnik skrbi g. Hamdija Tričić.

Na donatorski večerji je bil prisoten mufti dr. Nedžad Grabus, ki je nagovoril zbrane donatorje. Poudaril je pomembnost nakupa dodatnih prostorov ob mesdžidu (molilnici) v Novi Gorici. Dodatni prostor bo omogočil lažjo izvedbo verouka in organizacijo drugih verskih dejavnosti. Mufti se je zahvalil vsem prisotnim za pripravljenost podpreti to dobro delo.

DSC_0107

Poleg muftija Grabusa so bili na donatorski večerji prisotni generalni sekretar Islamske skupnosti Nevzet Porić, imam iz Ljubljane Senad Karišik, jeseniški imam Munzir Čelenka, imam iz Kopra Nevres Mustafić, imam iz Velenja Sead Karišik, imam iz Škofje Loke Ifet Suljić, imam iz Postojne Fahrudin Smajić, imam iz Izole Redžep Hodžić, imam iz Kranja Ramo Muzaferović kot tudi predsedniki izvršnih odborov.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji bo v kratkem podpisala pogodbo in kupila prostore v velikosti 69 m2 in 36 m2 dvorišča, ki se nahajajo ob mesdžidu v Novi Gorici.