Letos minevata dve leti od smrti Muhameda Salkića

Letos mineva drugo leto, od kar je umrl Muhamed Salkić, generalni sekretar Rijaseta Islamske skupnosti v Bosni in Hercegovini.

salkic prikaznaZaradi predanega dela ter odnosa do Islamske skupnosti, posebej v Sloveniji, in zaradi pomoči, ki jo je nudil muslimanom v Sloveniji, ko je opravljal dolžnosti generalnega sekretarja Rijaseta Islamske skupnosti v BiH, so mu imami v Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji na čelu z muftijem dr. Nedžadom Grabusom prebrali in namenili branje celotnega Kur’ana (hatma).

Molitev za hatmo je opravljena v mesdžidu v Ljubljani. Muhamed Salkić si zaradi svoje vizije, razumnosti in velike odgovornosti v svojem delu zasluži, da se ga spomnimo in molimo zanj, da ga Vsemogočni Allah nagradi z dženetom (rajem). Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji je precej pomagal. V ključnih trenutkih je ravnal odgovorno in drzno ter pogumno. Vedno je znal najti prave besede in dati pravi nasvet ne glede na težavo, saj je živel z Islamsko skupnostjo in podrobno poznal njeno delovanje. Z njegovim odhodom je Islamska skupnost izgubila velikega človeka in zaščitnika.

Prosimo Vsemogočnega Boga da Muhameda nagradi z dženetom.