Debatni krožek o bosanskem jeziku in Bosansko-slovenskem slovarju

V soboto, 24. januarja 2015, je v Ljubljani v dvorani Averroes potekal debatni krožek, na katerem so sodelovali osnovnošolci in srednješolci, ki obiskujejo verouk v Ljubljani. Tema debatnega krožka je bil bosanski jezik in Bosansko-slovenski slovar.

Najprej je pomen bosanskega jezika za Bošnjake v Sloveniji in program debatnega krožka predstavila Amra Halilović in napovedala debatno tekmovanje o bosanskem jeziku med dvema ekipama. Tema debatnega krožka bosanski jezik in Bosansko-slovenski slovar je bila za mlade debaterje iz Ljubljane velik izziv, saj je močno povezana z življenjem osnovnošolcev in srednješolcev.

Učenci in dijaki so se razdelili v dve skupini, dekleta so tekmovala proti fantom, in izpolnjevali različne naloge, ki so povezane z bosanskim in slovenskim jezikom. Nazadnje so pokazali tudi svoje znanje iskanja pomenov besed v slovarjih. Z odličnim nastopom so dekleta premagala fante, kar je nedvomno odličen uvod v debatno sezono, ki je za učence in dijake predvidena v prihodnosti.

Na prvem debatnem krožku je sodelovalo približno 30 učencev in dijakov, ki so takšen način podajanja in izkazovanja znanja sprejeli zelo pozitivno. V prihodnosti načrtujemo še več debatnih krožkov, ki bodo zajemali različne aktualne teme in področja, ki so zanimiva za mlade.