Organizirana donatorska Noč Kur’ana za IKC v Ljubljani

Urad muftija je v nedeljo, 9. novembra 2014, organiziral donatorsko Noč Kur’ana, projekt, s pomočjo katerega se bodo zbrala dodatna sredstva za izgradnjo džamije v Ljubljani.

Kur’anske odlomke na Noči Kur’ana so recitirali znani hafizi iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine: hafiz Špendi Fidani in imam Munzir Čelenka iz Slovenije, Ahmed Alili iz Zagreba in sarajevski recitatorji Kur’ana: hafiz Hamza Lavić, hafiz Abdulaziz Drkić in imam Mensur Kerla. Uvodni kur’anski odlomek je recitiral bodoči hafiz Dževad Zendeli, ki opravlja hifz (proces, v katerem kandidat memorira kur’ansko besedilo na pamet) pri hafizu Azizu Aliliju.

Številni prisotni člani džemata in donatorji, ki so tokrat pokazali in dokazali svojo veličino, so uživali ob prijetnih glasovih in besedilu izbranih kur’anskih odlomkov.

Zbranim vernikom je nekaj besed namenil tudi mufti dr. Nedžad Grabus, ki se je zahvalil vsem, ki so podprli projekt Noči Kur’ana in vplačali sredstva za izgradnjo džamije v Ljubljani. Na kratko je predstavil projekt izgradnje džamije, trenutno stanje projekta in načrte za prihodnost. V nadaljevanju je mufti Grabus govoril o pomenu recitiranja Kur’ana in njegovih pomembnih sporočilih.