Islamska skupnost v RS podprla projekt “Botrstvo”

“Stopnja tveganja revščine je v letu 2013 znašala 14,5 %, to je za 1 odstotno točko več kot prejšnje leto. Stopnja tveganja socialne izključenosti se je zvišala z 19,6 % na 20,4 %”

Po podatkih statističnega urada RS o dohodkih in življenjskih pogojih (SILC) za leto 2013 je bila stopnja tveganja revščine v Sloveniji 14,5-odstotna. To pomeni, da je v Sloveniji živelo pod pragom tveganja revščine 14,5 % ali približno 291.000 oseb.

Seveda se vsesplošno stanje v državi odraža tudi na tistih najbolj ranljivih; na naših otrocih in mladini. Zato se je Islamska skupnost v Republiki Sloveniji odločila podpreti projekt »Botrstvo v Sloveniji« in vsaj s simboličnim zneskom poudariti pomembnost zaščite najbolj ogroženih prebivalcev in pripomoči k izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Islamska skupnost je tako danes dne, 11.9.2014, nakazala 500 evrov na račun Zveze prijateljev mladine Ljubljana – Moste, pod okriljem katerega deluje omenjeni projekt.

Upamo, da bo ta gesta k podobnemu dejanju spodbudila tudi druge.