Deveto srečanje hadžijev in ikrar dova v Ljubljani

V nedeljo, 21. septembra 2014, je bilo organizirano že tradicionalno deveto srečanje hadžijev oziroma romarjev v Meko in ikrar dova (molitev) za tiste, ki se bodo romanja v Mekko in Medino udeležili letos.

Po opravljeni molitvi se je začel uradni del svečanosti. Najprej je v imenu letošnjih hadžijev prisotne pozdravil imam Senad Karišik, ki bo letošnji vodič romarjem. Zbrane vernike in vernice, ki so se zbrali v velikem številu, je nagovoril tudi tajnik Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji Nevzet Porić in prisotne spomnil, da je hadž zelo pomembno bogoslužje.

Srečanja se je udeležil tudi mufti dr. Nedžad Grabus, ki je nagovoril zbrane hadžije, vernike in vernice. V svojem nagovoru je izpostavil nekoliko pomembnih in praktičnih nasvetov glede opravljanja pete islamske dolžnosti in spomnil na njeno pomembnost.

Imami iz Slovenije (Senad Karišik, Ifet Suljić, Munzir Čelenka, Ramo Muzaferović, Fahrudin Smajić, Šaban Kazimoski, Amir Hasanović, Nevres Mustafić, Redžep Hodžić, Mustafa Gavranović, Zikrija Hodžić, Sead Karišik, Zinaid Mahmutagić in Samir Jusić) so skupaj z dekleti zbora Alhambra izvedli program, ki je svečanost še popestril.

Na koncu je imam Ifet Suljić, ki bo ob imamu Senadu Karišiku prevzel vlogo vodiča, prebral ikrar dovo (molitev ob odhodu na hadž) za letošnje romarje in zaprosil Vzvišenega Boga, da sprejme hadž vseh bodočih romarjev iz Slovenije.

Romarji, ki bodo letos opravili hadž so: imam Senad Karišik, Jasmin Kaltak, (Kranj), Pajaziti Ekrem (Kočevje), Pajaziti Hmijet (Kočevje), Ljutic Juso (Ljubljana), Ljutić Subha (Ljubljana), Šljivar Bećo (Celje), Šljivar Zlate (Celje), Bičakčić Idriz (Ljubljana), Bičakčić Safija (Ljubljana), Mustafai Islam (Krško), Mustafai Imifjil (Krško), Rahaman Rizvanaj (Maribor), imam Ifet Suljić, Dursuma Suljić (Škofja Loka), Eldin Velagić (Ljubljana), Erdis Škrgić (Ljubljana), Senad Bektaš (Ljubljana), Ahmet Hegić (Trbovlje) in Hidajet Zec (Ljubljana).

Romarji bodo odpotovali v svete kraje v nedeljo, 28., in ponedeljek, 29. septembra. Želimo jim srečno pot.