Zakladi bošnjaške kulturne dediščine

DSCN4774V torek, 7. maja 2014, je v prostorih centralne ljubljanske mestne knjižnice oziroma v prostorih knjižnice Otona Župančiča postavljena razstava ”Zakladi bošnjaške kulturne dediščine”, ki si jo bo možno ogledati od 7. do 30. maja 2014. Organizator razstave je Kulturno-izobraževalni zavod Averroes v sodelovanju s knjižnico Otona Zupančiča.

 

 

 

 

Razstava prikazuje različne dragocenosti bošnjaške kulture in tradicije, ki so jih Bošnjaki v Sloveniji negovali v svojih domovih in znotraj ohranjanja kulturne identitete. Razstavljeni so različni predmeti in narodne noše.

V osmih razstavljenih vitrinah so na ogled predmeti s področja narodnih noš, oblečeni sta dve lutki, ki predstavljata tradicionalno nošo Bošnjakov, verskega življenja Bošnjakov, predstavljen je tudi intelektualni prispevek, ročna dela ter različne kulturne posebnosti.

Knjižnica Otona Zupančiča se nahaja v središču Ljubljane, na Kersnikovi ulici 2. Razstavo si lahko ogledate vsak dan od 8. do 20. ure in ob sobotah od 8. do 13. ure.

Vabljeni.