Ljubljanski Mufti sprejel zeniškega Muftija

V sredo, 16. aprila 2014, je Mufti dr. Nedžad Grabus na sedežu Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji sprejel zeniškega Muftija mag. Ejuba Dautovića.

news_201_84014

Ob tej priložnosti sta se muftija pogovarjala o projektih Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, posebej sta se posvetila projektu izgradnje Islamskega kulturnega centra v Ljubljani. To je bil prvi uradni obisk zeniškega Muftija mag. Ejuba Dautovića v Mešihatu Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Zato je Mufti dr. Nedžad Grabus izkoristil priložnost in Muftija Dautovića podrobneje seznanil z delom, zgodovino, s projekti in posebnostjo delovanja Mešihata Islamske skupnosti.

[message_box title= color=”green”]Zeniško muftijstvo oziroma Mufti mag. Ejub Dautović je skozi vsa ta leta zelo podpiral projekt izgradnje Islamskega kulturnega centra. V zadnjih osmih letih se je konstantno zanimal za projekt izgradnje džamije in projektu pomagal z organizacijo različnih donatorskih večerij, da bi spodbudil posameznike k temu, da tudi sami podprejo izgradnjo džamije v Ljubljani. Zato mu je Mufti dr. Nedžad Grabus izrazil hvaležnost za vse, kar je naredil za Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji.[/message_box]

Nato sta muftija obisk nadaljevala na zemljišču za izgradnjo džamije v Ljubljani, prav tako sta obiskala džemata (enoti) v Ljubljani in na Jesenicah.

news_201_52268

pripravil: Nevzet Porić