V Velenju dvajset novih poznavalcev arabskega pisma

V soboto, 29.3.2014, je bila organizirana svečana predstavitev članov verouka, ki so končali sufaro oz. so se naučili arabskega (kuran’skega) pisma in bodo začeli brati Kur’an v njegovem originalu. Vztrajni in delovni učenci so ob strokovni spremljavi imama Seada ef. Karišika in muallime Senade Karišik, uspešno opravili vse zastavljene naloge in se naučili 28 črk arabskega pisma.

Novi bralci Kur’ana so različnih starosti (8−14) in so verouk (mekteb) obiskovali v različnih skupinah. Vsi so si ves čas želeli izpolniti cilj – brati Kur’an, pri katerem so bili zelo uspešni.

Ob začetku slovesnosti je prisotne nagovoril Sead Karišik, imam džemata Velenje, ki je govoril o pomembnosti verouka, in poudaril, da je omenjeni dogodek velik uspeh za džemat Velenje. Posebej je izpostavil trud in prizadevanje učencev in njihovih staršev za ta skupni uspeh. Povedal je, da do konca veroučnega leta pričakujejo še 14 novih poznavalcev arabskega pisma.

V nadaljevanju programa so se z branjem kur’anskih odlomkov predstavili novi bralci Kur’ana ter s svojo izvedbo navdušili starše in ostale.

Prisotne je nagovoril muftijev namestnik Ibrahim ef. Malanović, ki je spregovoril o vrednotah branja Kur’ana ter nagradi, ki jo Vzvišeni Bog pripravlja za bralce Kur’ana ter njihove starše. Staršem je povedal, da je to novi rojstni dan za njihove otroke.

Člani mektebskega zbora so z izvajanjem ilahij (pobožnih pesmi) prispevali k še lepšemu vzdušju.

Priznanja, darila in nagrade za nove bralce Kur’ana sta podelila Ibrahim ef. Malanović in Mersad Dervišević, predsednik Izvršnega odbora Velenje.

Za uspešno izpeljano svečanost se zahvaljujemo Izvršnemu odboru Velenje, Ibrahimu Šinaziju, Admiru Hodžiću in Abdurahimu Ametiju. Prosimo Vzvišenega Boga, naj jim podari vse dobro na tem in bodočem svetu.

Novi bralci Kur’ana so: Inisa Zuberi, Larisa Hankić, Merisa Preshtreshi, Din Bećarević, Sara Omerović, Bajro Hodžić, Alem Hodžić, Elma Alić, Selama Ameti, Mensur Pezer, Sanida Pezer, Šejla Imamović, Albina Huselja, Elvisa Huseinović, Taida Tabaković, Nela Husejnović, Ajla Kerić, Jasmin Sadiković, Benjamin Jagurdžija in Merhibe Hajrulai.

Čestitamo novim bralcem Kur’ana in njihovim staršem za ta uspeh.

pripravil: Sead Karišik