iftar2013_1

USPEŠNO ORGANIZIRAN TRETJI DONATORSKI IFTAR ZA LJUBLJANSKO DŽAMIJO

V petek, 2. avgusta 2013 ali 25. dan meseca ramazana, je bil uspešno organiziran tretji donatorski iftar za ljubljansko džamijo, ki ga je organiziral Odbor Islamske skupnosti Ljubljana na čelu z imamoma Senad ef. Karišikom in Špendi ef. Fidanijem ter predsednikom Odbora h. Midhatom Alagićem.

Že tretje leto zapored Odbor Islamske skupnosti Ljubljana prireja donatorski iftar za džamijo v Ljubljani. Tekom celega meseca ramazana je donatorki iftar promoviran kot najbolj pomemben dogodek za džemat Ljubljana. In to se je tudi potrdilo s 150-mi prisotnimi postači, ki so vplačali donacijo in prišli na iftar.

iftar2013_3

Iftarja se je udeležil tudi ljubljanski mufti dr. Nedžad Grabus s svojimi sodelavci. Poleg Muftija se je iftarja udeležil odpravnik poslov Azerbejdžanskega veleposlaništva gospod Azer Khudiyev, glavni imam Zagrebške džamije mag. hfz. Aziz Alili, predsednik Medžlisa Islamske skupnosti Zagreb dr. Gzim Redžepi, predsednik bošnjaške nacionalne skupnosti mesta Zagreb prof. dr. Sead Berberović, podpredsednik gospod Dževad Jogunčić, člani IO Medžlisa Zagreb in ostali.

iftar2013_4

Po uvodnih Kur’anskih odlomkih mag. hfz. Aziza Alilija in uvodnega pozdrava s strani Senada ef. Karišika, je prisotne nagovoril mufti dr. Nedžad Grabus. Mufti se je na začetku  zahvalil vsem prisotnim za prihod na iftar, posebej se je zahvalil gostom iz Hrvaške in gospodu Khudiyevu. Zahvalil se je tudi vsem donatorjem, ki so vsa leta podpirali projekt izgradnje džamije v Ljubljani. Prisotne je seznanil s trenutnimi aktivnostmi glede pridobitve gradbenega dovoljenja za džamijo v Ljubljani. Poudaril je enotnost slovenskih muslimanov, ki so jo dokazali, ko govorimo o projektu izgradnje džamije. Poleg Islamske skupnosti v tem projektu sodelujejo tudi vsa ostala društva, katerih člani so muslimani. Mufti je ob tej priložnosti povedal, da bi do konca avgusta lahko vedeli ali je vsa dokumentacija, ki jo je Islamska skupnost oddala na Upravno enoto Ljubljana za pridobitev gradbenega dovoljenja, v redu. Spomnil je na svečanost temeljnega kamna za Islamski kulturni center v Ljubljani, ki bo 14. septembra 2013. Posebej se je zahvalil vsem tistim, ki v procesu izgradnje džamije sodelujejo od samega začetka. Mi cenimo ljudi, ki sodelujejo pri tem velikem projektu je med drugim povedal Mufti in na koncu prosil Boga, dž.š., da nagradi vse tiste, ki so pomagali pri projektu izgradnje džamije v Ljubljani.

Zatem so dodeljene zahvale prijeteljem in donatorjem Islamske skupnosti. Tajnik IS v Sloveniji Nevzet Porić je v imenu Islamske skupnosti podelil zahvale mag. hfz. Azizu Aliliju, predsednik Medžlisa IS Zagreb dr. Gzimu Redžepiju, gospodu Mirsadu Srebrenikoviću, velikem donatorju za Islamski kulturni center gospodu Nazimu Halidoviću in gospe Barbari Hočevar Balon kot posebni in veliki prijateljici Islamske skupnosti, ki je poleg splošne podpore nudila nesebično pomoč pri službenih prevodih dokumentov v angleški jezik.

iftar2013_1

Sledila je zaokružitev zbrane vsote donacij za džamijo na tretjem donatorskem iftarju. Ne glede na zelo težko ekonomsko situacijo je na tretjem donatorskem iftarju za džamijo v Ljubljani, zbrano skoraj štirideset tisoč evrov. Prosimo Vzvišenega Boga, dž.š., da nagradi vse tiste, ki so donirali sredstva za džamijo in da se to šteje v njihova dobra dela.

Posebna zahvala pripada organizatorjem iftarja imamoma Senadu Karišiku in Špendiju Fidaniju, muallimi Sumeji Fidani, predsedniku IO Ljubljana h. Midhatu Alagiću, članom IO h. Safetu Jakupoviću, h. Zilhadu Kudiću, h. Esadu Bajrektareviću, h. Izetu Sijamhodžiću, h. Esadu Hutinoviću, h. Ahmedu Mešiću, h. Feridi Alešević, članicam Ženskega združenja Zemzem in ostalim članom skupnosti, ki so sodelovali pri organizaciji tretjega donatorskega iftarja v Ljubljani.

Nevzet Porić