tujci1_slo

SODELOVANJE ISLAMSKE SKUPNOSTI S CENTROM ZA TUJCE V POSTOJNI V MESECU RAMAZANU

Mesec ramazan je mesec, ko se ljudje medsebojno pomagajo več kot to počnejo izven ramazana. Tudi letos smo varovancem v Centru za tujce v Postojni nudili duhovno oskrbo kot so džuma-namaz (petkova molitev) in bajramska molitev.

 

Vsako leto pripravljamo dobrote s katerimi obdarimo varovance v Centru, posebej v mesecu ramazanu, da občutijo našo solidarnost in pripadnost enakemu svetonazoru. Za to skrbi džemat v Postojni na čelu z imamom Fahrudinom Smajicem in člani Islamske skupnosti iz Postojne, ki nesebično pomagajo v takšnih življenjskih primerih. Daleč od svojih domov, morda blizu svojih sanj, ampak še vedno daleč od cilja.

tujci1_slo

Trenutno je 9 varovancev, ki se postijo. Prihajajo iz različinih drzaž kot so Afganistan, Pakistan, Somalija, Čečenija, Irak, Iran, Maroko, Alžir in Sirija. Večletno delovanje v Centru za tujce v Postojni je eden od redkih dobrih primerov sodelovanja in duhovne oskrbe, ki jih ne poznamo v Sloveniji. Islamska skupnost bo še naprej pomagala takšnim osebam.

tujci2_slo

Ob tem se zahvaljujemo vodilnim v Centru za tujce, predvsem direktorju mag. Jožetu Konecu, socijalnim in zdrastvenim delavkam, osebju ter policistom, ki skrbijo za varnost varovancev.

Letos smo tudi vzpostavili kontakt in organizirali duhovno oskrbo za  varovance Doma za ostarele v Postojni.

Fahrudin Smajić