mladina_reka2

MLADINA DŽEMATA LJUBLJANA NA REKI

Mladina džemata Ljubljana se je 1. junija 2013 skupaj z imamom Špendijem ef. Fidanijem odpravila na ogled novega islamskega kulturnega centra na Reki, ki je bil svečano odprt 4. maja letos.

 

Vse skupaj se je začelo z zborom v Ljubljani. Vožnja do islamskega kulturnega centra je trajala približno dve uri, ki sta v dobri družbi kar hitro minili.

Ob prihodu na cilj je večina mladine obstala in z nasmeškom opazovala novozgrajen objekt s 25 metrov visokim minaretom. Vsak nasmešek, ki ga je bilo mogoče videti na obrazih mladine, je bil znak radosti, veselja in olajšanja. Saj smo vedeli, da zgraditi tak objekt in urediti vso dokumentacijo itd., ni mačji kašelj.

mladina_reka2

Ob prihodu v objekt nas je dočakala mladina Džemata na Reki, kjer smo skupaj opravili molitev. Po molitvi nam je tamkajšnji imam Hidajet Hasanović predstavil delovanje njihovega Džemata, seveda glavna tema pa je bila islamski kulturni center.

Po predstavitvi in ogledu celotnega objekta, smo se preselili v prostore, ki je namenjen tamkajšnji mladini za druženje, kjer so nas lepo pogostili in seveda kjer smo se družili. Preden pa se je naš obisk končal, so nas domačini odpeljali še v Opatijo, na ogled mesta, ki je prav tako čudovit.

mladina_reka1

V imenu mladine Džemta Ljubljana se iskreno zahvaljujem celotni mladini Džemata Reka za lepo in prisrčno gostoljubje.

Sanel Fazlić