krsko

OBISK UČENCEV OSNOVNE ŠOLE JURIJA DALMATINA DŽEMATU KRŠKO

V ponedeljek, 22. aprila 2013, so Džemat Krško obiskali dijaki Osnovne šole Jurija Dalmatina iz Krškega s svojo profesorico ga. Majo Mirt in sicer z namenom, da se kaj dodatnega naučijo o islamu oz. pridobijo informacije iz prve roke.

 

Dijaki so prvič vstopili v kakšnega od islamskih verskih objektov, kjer so bili seznanjeni z osnovami islamske arhitekture, bistvenimi elementi vsakega islamskega verskega objekta, prav tako so bili v okviru obiska deležni vsebinsko izčrpnega predavanja imama Ifeta ef. Suljića o poglavitnih naukih islama, moralnih normah, obredih, Kur’anu, Islamski skupnosti in drugem.

krsko

Na koncu so sledila vprašanja dijakov in zanimiv pogovor, ob pogostitvi v haremu krškega mesdžida. Predstavniki Džemata Krško so tudi podarili gospe Mirt dva izvoda „Ilmihala” – osnov islamskega učenja.

Goste so ob Ifetu ef. Suljiću sprejeli še predsednik in blagajnik Izvršnega odbora Džemata Krško Smail Kurspahić in Fadil Mujakić ter član Mešihata Islamske skupnosti, Almir Kurspahić.

Džemat Krško že vsa leta tradicionalno sodeluje z več javnimi ustanovami, predvsem v Občini Krško, vse v smislu sobivanja, sožitja in multikulturnosti okolja v katerem živimo. Tako bo tudi v bodoče, saj se moramo spoznavati, zato da razumemo eden drugega.