maribor_tribina_2013

V MARIBORU PREDAVANJE O MUHAMMEDU, A.S.

V soboto, 12. januarja 2013, je potekalo predavanje o Muhammedu, a.s., Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir, v prostorih Islamske skupnosti v Mariboru. Predaval je muftijev namestnik Ibrahim Malanović.

 

V nedeljo, 13. januarja se je začel mesec rebiu-l-evvel, mesec v katerem se je rodil Muhammed, a.s. Odbor Islamske skupnosti na čelu s predsednikom h. Hilmom Avdićem in imamom Zinaidom Mahmutagićem je organiziral predavanje o Božjem poslancu Muhammedu, a.s., ki je milost vseh svetov.

maribor_tribina_2013

Pozdravni govor je imel imam Zinaid Mahmutagić, ki je zbranim vernikom in vernicam obljubil, da bodo s podobnimi predavanji nadaljevali tudi v prihodnje.

Ibrahim ef. Malanović je v svojem govoru izpostavil Muhammeda, a.s., kot vzornika vsem vernikom, saj ni življenjske okoliščine za katero ni ponudil rešitve. Povedal je tudi, da je vsak narod imel oznanilo in poslanca. Muhammed, a.s., je zadnji Božji poslanec. Zbrani verniki so pozorno poslušali svojega imama, ki je skupaj z njimi že dvajset let v džematu Maribor saj so njegova predavanja zelo zanimiva in razumljiva. Posebej pa, ko govori o Muhammedu, a.s., njegovem življenju, dogodkih iz zgodovine islama ipd.

maribor_tribuna_2

Zbrani verniki in vernice, ki jih je bilo okrog osemdeset, so po predavanju nadaljevali druženje v družabnih prostorih džemata Maribor.

Ob tej priložnosti obveščamo javnost, da bomo podobna predavanja organizirali v Mariboru dvakrat mesečno. Posebej vabimo mladino, da se udeležuje predavanj saj jim bo to pomagalo pri lažjem razumevanju vere in verskih predpisov.

Zinaid Mahmutagić