internet_stranica_3

SVEČANOST OB MILIJONTEM OBISKU SPLETNE STRANI ISLAMSKE SKUPNOSTI

V četrtek, 20. decembra 2012, je bila organizirana svečanost ob milijontem obisku spletne strani Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki je potekala v Ljubljani.

Ob tej priložnosti smo spregovorili o začetkih delovanja in razvoju spletne strani www.islamska-skupnost.si, ki je sigurno eden boljših projektov Islamske skupnosti v preteklih šestih letih odkar jo vodi mufti dr. Nedžad Grabus.

internet_stranica_2

Ob milijontem obisku je potekal nagradni kviz. Potrebno je bilo odgovoriti na pet vprašanj in si zagotoviti eno knjigo. V nadaljevanju si preberite vprašanja in pravilne odgovore:

1. Kdaj je začela delovati spletna stran Islamske skupnosti v RS?

Odgovor: Spletna stran Islamske skupnosti je začela delovati leta 2007.

2. Kaj pomeni v prevodu del kur’anskega stavka »Festebiku-l-hajrat« kot moto naše spletne strani?

Odgovor: Del kur’anskega stavka »Festebiku-l-hajrat« pomeni “Tekmujte v dobrem”.

3. Kje v Kur’anu se nahaja del kur’anakega stavka »Festebiku-l-hajrat«?

Odgovor: Del kur’anskega stavka »Festebiku-l-hajrat« se nahaja v suri El-Maida, 48.

4. Kdo je odgovorni urednik spletne strani?

Odgovor: Odgovorni urednik spletne strani je Nevzet Porić.

5. Katera je najstarejša novice na spletni strani?

Odgovor: Najstarejša novice na spletni strani je “Podpisovanje sporazuma z Vlado RS o pravnem položaju Islamske skupnosti v RS.

Prejeli smo ogromno odgovorov. Največ težav je povzročalo prvo vprašanje. Večina je odgovorila, da je spletna stran začela delovati leta 2006.

internet_stranica_1

Zato smo prvo mesto dodelili Saneli Huremović, ki je odgovorila pravilno na vseh pet zastavljenih vpršanj. Ob tej priložnosti smo ji podarili komplet štirih knjig avtorja Amr Halida.

Za drugo mesto smo podelili knjigo “Karakter muslimana” avtorja Muhammeda el-Gazlija, ki jo je prejel g. Fahrudin Fazlić.

internet_stranica_4

Tretjo mesto sta si razdelila Maid Svraka in Benjamin Mustafić. Prejela sta knjigo “Sjene narovog drveta” avtorja Tariqa Alija.

Čestitamo zmagovalcem.

Prisotne sta nagovorila predsednik Zbora Islamske skupnosti g. Eldin Velagić in sekretar Islamske skupnosti Nevzet Porić.