borut_pahor_2

PREDNOVOLETNE AKTIVNOSTI MUFTIJA DR. NEDŽADA GRABUSA

V predprazničnih dneh se je mufti dr. Nedžad Grabus udeležil novoletnega sprejema Urada za verske skupnosti, svečanosti Mestne občine Ljubljana ob državnem prazniku samostojnosti in enotnosti, slavnostne seje Ustavnega sodišča, slavnostne seje Državnega Zbora in državne proslave ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem domu.

V sredo, 19. decembra 2012, se je mufti dr. Nedžad Grabus v družbi sekretarja Nevzeta Porića odzval povabilu ljubljanskega župana Zorana Jankovića in se udeležil svečanosti Mestne občine Ljubljana, ki je potekala na ljubljanskem gradu ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

ustavno_sodisce

Slavnostna seja Ustavnega sodišča, z leve: paroh Peran Bošković, mufti dr. Nedžad Grabus in nadškof dr. Anton Stres, foto: Janez Platiše, prevzeto z www.katoliska-cerkev.si

V četrtek, 20. decembra 2012, se je mufti dr. Nedžad Grabus udeležil slavnostne seje Ustavnega sodišča ob dnevu ustavnosti. Seje so se udeležili tudi vidni predstavniki iz političnih, znanstvenih, kulturnih in verskih krogov.

borut_pahor_1

Mufti dr. Nedžad Grabus v družbi predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja

V soboto, 22. decembra 2012, je v Državnem zboru potekala slavnostna seja Državnega zbora. Ob tej priložnosti je prisegel novi predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor.

Po slavnostni seji Državnega zbora je sledila državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki je potekala v Cankrajevem domu.

drzavni_zbor
Slavnostna seja Državnega zbora, z leve: nadškof dr. Anton Stres, škof mag. Geza Erniša in
mufti dr. Nedžad Grabus

borut_pahor_2

Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor in mufti dr. Nedžad Grabus

cankarjev_dom

Državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti