kocevje1

MEKTEBSKI OTROCI OBISKALI DŽAMIJI V ZAGREBU IN NA REKI

V nedeljo. 18. novembra 2012, so mektebski otroci skupaj s svojim imamom, starši in ostalimi člani Islamske skupnosti obiskali džamiji v Zagrebu in na Reki.

 

V jutranjih urah smo se napotili proti Zagrebu. Po toplem sprejemu domačinov, ogledu Islamskega centra v Zagrebu, smo opravili opoldansko molitev in se napotili proti Reki.

kocevje2a

Mektebski otroci s svojim imamom v Zagrebški džamiji

Po prihodu na Reko, udeleženci izleta niso mogli skriti svojega zadovoljstva zaradi lepote in sjaja reške lepotice. Prijaznost in gostoljubnost domačinov, na čelu s predsednikom hadži Ekremom Budimlićem in imami Hajrudinom Mujkanovićem in Hidajetom Hasanovićem, so bili neopisni. Tudi na Reki smo imeli organiziran voden ogled objekta oz. Islamskega kulturnega centra. Po tem smo opravili popoldansko molitev, si ogledali dokumentarni film o izgradnji džamije in prijazno poklepetali s člani Islamske skupnosti na Reki.

kocevje4a

Udeleženci izleta pred Islamskim kulturnim centrom na Reki

V večernih urah smo se napotili domov proti Kočevju z veliko lepih vtisov in s povečano željo, da v čimprej začnemo z izgradnjo naše lepotice v Ljubljani.

Samir Jusić