egiptovska_vel2

EGIPTOVSKA VELEPOSLANICA NA OBISKU PRI MUFTIJU

V torek, 23. oktobra 2012, je egiptovska veleposlanica njena ekscelenca gospa Heba Sidhom obiskala muftija dr. Nedžada Grabusa v njegovem uradu na Grablovičevi 14 v Ljubljani. To je bilo prvo njuno srečanje odkar je veleposlanica gospa Sidhom v Sloveniji.

 

To je bila priložnost za pogovor o trenutnih razmerah v Egiptu, stanju na splošno na Bližnjem Vzhodu, dosedanjih projektih, ki so bili realizirani v sodelovanju med Egiptovskim veleposlaništvom in Islamsko skupnostjo v Republiki Sloveniji kot tudi o možnih projektih, ki bi jih lahko organizirali v prihodnosti.

egiptovska_vel1

Posebej sta se dotaknila možnosti, da Egiptovsko veleposlaništvo v času meseca ramazana priskrbi osebo, ki bi preživela med muslimani v Sloveniji mesec ramazan in interpretirala Kur’an, saj so Egipčani najboljši interpretatorji Kur’ana. Pogovarjala sta se tudi o možnosti organiziranja tečajev arabskega jezika v Sloveniji. Mufti dr. Nedžad Grabus je predlagal, da se določeni profesorji iz Egipta povabijo v Slovenijo in vzpostavijo sodelovanje z relavantnimi inštitucijami oz. osebami v Sloveniji.

 

egiptovska_vel2