photo3

Ramazansko druženje in Iftar v organizaciji ŽZ ZemZem

V soboto, 11. avgusta 2012, je Žensko združenje Zemzem organiziralo že tradicionalno ramazansko druženje in iftar za ženske – večerjo ob koncu posta.

Povabljene so bile vse članice ženskih delov džemata / odborov Islamske skupnosti po celotni Sloveniji. Odziv je bil dober saj se je povabilu odzvalo 120 žensk, kar je predstavljalo enega od najbolj množičnih ženskih iftarov do sedaj.

Zaradi dolgega postnega dne se je druženje pričelo ob 18. uri s posebnim programom s katerim smo pričakali iftar – večerjo, ki označuje konec posta.

V uvodnem delu programa je muallima Senada Karišik iz Velenja pripravila predavanje na temo ”Kako premagati ovire na poti do Božjega zadovoljstva?”. ŽZ Zemzem v veliki meri namenja pozornost izobraževanju ob vsaki priložnosti. Menimo, da je druženje koristno šele takrat, ko z druženja odideš z na novo pridobljenim znanjem. Ob kratkih pavzah, med predavanjem, je Elma Kovačević, učenka srednje medicinske šole, ki obiskuje mekteb v Velenju, vzdušje polepšala z učenjem treh ilahij. Na koncu predavanja je sledila tradicionalna ramazanska sergija (prostovoljni prispevek) za džamijo v Ljubljani.

Po končani večernji molitvi (akšam namaz) je sledila večerja – iftar, ki je potekal na odprtem.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem za prihod in lepo druženje posebej pa ga. Sadiki Grabus, muftijevi soprogi, muallimi Senadi Karišik, predstavnicam odborov Islamske skupnosti, ki so se odzvale povabilu; Velenje, Jesenice, Maribor in Koper. Hvala tudi članicam ŽZ Zemzem, Izvršnem odboru in imamom Špendiju Fidaniju in Senadu Karišiku za moralno in organizacijsko podporo.

 

Ela Porić