img_2345

HAFIZ AZIZ ALILI NA TERAVIH NAMAZU V LJUBLJANI

Ramazan je mesec v katerem muslimani prakticiramo post. Poleg meseca posta je ramazan tudi čas Kur’ana, Božje Besede, ki jo je Vzvišeni Bog začel razodevati v mesecu ramazanu.

V postnem mesecu se muslimani trudimo čimveč časa preživeti s Kur’nom. Zato ga intenzivno beremo, poslušamo razlage njegovih sporočil ipd. Hafizi Kur’ana (osebe, ki znajo celoten Kur’an na pamet) so posebej cenjeni v mesecu ramazanu.

 

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je v sredo, 1. avgusta 2012, gostila enega najbolj znanih hafizov na področju Evrope, glavnega imama zagrebške džamije hafiza Aziza Alilija. Hafiz Aziz Alili polega tega, da je eden najboljših hafizov današnjega časa, je tudi zelo znan interpretator Božje Besede. Na številnih svetovnih tekomovanjih je dosegel visoke rezultate in se uvršča med najboljšo svetovno elito, ki se ukvarja z interpretacijo Kur’ana.

 

V Ljubljani je hafiz Aziz Alili pred začetkom teravih-namaza (večerna ramazanska molitev) intrepretiral Kur’an za zbrane vernike in vernice, ki so uživali v njegovi interpetaciji Božje Besede. Hafiz Alili je kot imam vodil teravih-namaz.

 

V delegaciji Medžlisa Islamske skupnosti Zagreb so bili še predsednik Gzim Redžepi, g. Mirsad Srebreniković, imam Mersad Kreštić in še pet članov izvršnega odbora Medžlisa Islamske skupnosti Zagreb.

 

Interpretacijo Kur’ana hafiza Alilija si lahko ogledate video: