p1090212

MUFTI NA IFTARJU V ROMSKI SKUPNOSTI

V četrtek, 16. avgusta 2012, je bil mufti dr. Nedžad Grabus na iftarju (večerja ob koncu posta) v romski skupnosti v Mariboru.

 

V Džematu Maribor so Romi pomemben člen Skupnosti, ki zelo aktivno sodelujejo v delu in organizaciji džemata.

 

Ob začetku srečanja je g. Redžep Krasnići, predsednik romskega društva izrazil dobrodošlico muftiju dr. Nedžadu Grabusa, tajniku Islamske skupnosti Nevzetu Poriću in muftijevemu namestniku Ibrahimu Malanoviću, ki je, po besedah g. Krasnićija, najbolj zaslužen, da so Romi-muslimani aktivno vključeni v džemat Maribor, ki ne pozna razlike med ljudmi. Vsi so enakopravni, Bošnjaki, Albanci, Romi, Slovenci itd. G. Krasnići se je zahvalil Muftiju in njegovim sodelavcem za odprtost in pripravljenost za medsebojno razumevanje in sobivanje. Islamska skupnost v Sloveniji enakopravno obravnava vse ljudi ne glede na nacionalno pripadnost je med drugim povedal g. Krasnići in sklenil svoj pozdravni nagovor.

 

Na iftarju so bili prisotni tudi predsednik Izvršnega odbora Maribor g. Hilmo Avdić in ostali člani izvršnega odbora.

 

Mufti dr. Nedžad Grabus je izrazil svoje zadovoljstvo, da se je udeležil iftarja v Mariboru. Pohvalil je romsko skupnost v Mariboru in obljubil, da bo Islamska skupnost še naprej organizirala programe in aktivnosti, ki bodo pripravljeni za vse ljude ne glede na njihovo etnično poreklo. Džemat Maribor je svetel primer odprtosti in sobivanja različnih ljudi, ki so zedinjeni v veri v Enega Boga, je med drugim povedal mufti Grabus.

 

V nadaljevanju je Mufti, na željo gostiteljev, spregovoril nekaj besed o projektu izgradnje džamije oz. Islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani. Zahvalil se je vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali ta projekat in priporočil zbranim vernikom, da se v svojih molitvah spomnijo tega projekta, ker je vse odvisno od Vzvišenega Boga.

 

Mufti in Tajnik sta se udeležila teravih-namaza (večerne ramazanske molitve) v džematu Maribor. Mufti Grabus je ob tej priložnosti nagovoril zbrane vernike in vernice s poučnim predavanjem.

 

Nevzet Porić