img_1614

MLADINSKI IFTAR V KOPRU

V soboto, 28. julija, je bil v prostorih Islamske skupnosti Koper organiziran iftar (večerja ob koncu posta) za mlade katerega se je udeležila mladina iz Slovenije in Hrvaške.

V organizaciji dogodka so sodelovali mlajši člani Islamske skupnosti Koper, v sodelovanju z imamom Nevres-ef. Mustafićem. Poleg iftara je bilo organizirano druženje mladih med teravih-namazom (večerna molitev) in sehurjem (začetek posta).

 

Vabilu so se odzvali mladi iz Ljubljane, Postojne, Ajdovščine in Labina. Udeležencev iftara in druženja je bilo okoli 70.

 

Po nočni molitvi smo se zbrali v mesdžidu, kjer sta imama Nevres ef. Mustafić in Amir-ef. Bosnić, pozdravila prisotne in s kratkim nagovorom začela srečanje. Druženje je nadaljeval imam Špendi-ef. Fidani ki je s prepevanjem ilahij (pobožne psemi) dodatno polepšal druženje. Druženje je bilo interaktivno, govorilo se je o islamskem zakonu, mesecu ramazanu, Kur’anu, pomenu druženja, itn…

 

Imami so odgovarjali na vprašanja ki so jih zastavili udeleženci, Nevres-ef. Mustafić pa je poleg tega dodatno razlagal smisel druženja in pomembnost organizacije takih in podobnih dogodkov.

 

Veliko gostov je ostalo vse do jutranje molitve, pred tem pa smo vsi skupaj jedli in zaprosili Boga naj spejme naš post in druge obrede.

 

V imenu džemata Koper se zahvaljujemo vsem ki so se odzvali povabilu in se udeležili iftarja. Upamo, da se bomo spet kmalu srečali na podobnem druženju v Kopru ali drugje.

 

Amir Bosnić