predsednik_sprejem

Predstavnice ŽZ Zemzem pri predsedniku dr. Danilu Türku

Žensko združenje Zemzem, ki deluje znotraj Islamske skupnosti v Sloveniji, je v sredo, 11. julija 2012 predsedniku dr. Danilu Türku že drugo leto zapored podelilo simbol Srebrenice (beli cvet) v spomin na žrtve genocida.

 

V pogovoru s predstavnicami ŽZ Zemzem se je Predsednik zavzel za to, da bi v stikih z Bosno in Hercegovino dosledno skrbeli za spoštovanje spomina na žrtve genocida v Srebrenici, tako ob obiskih političnih delegacij kot tudi ob drugih priložnostih. Prav tako je poudaril pomen dobrega informiranja in prevajanja del, ki pričajo o tem tragičnem dogodku, v slovenščino.

Sogovornice so pozdravile angažiranje Državnega zbora Republike Slovenije, ki je v svojih prostorih pripravil fotografsko razstavo, ki opominja na genocid v Srebrenici. Razstavo so si ogledali številni obiskovalci, vključno s predsednikom Italijanske republike Giorgiom Napolitanom, ki je v torek obiskal državni zbor.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je bil letos častni pokrovitelj programa ”Dnevi Srebrenice 2012”, ki je potekal od 2. do 11. julija 2012. Ob tej priložnosti so mu predstavnice ŽZ Zemzem poročale o programih, ki so potekali v tem času.

 

Prispevek si lahko ogledate na spodnji povezavi: rtvslo.si

Ela Porić