photo

SVEČANOST OB ZAKLJUČKU MEKTEBSKEGA LETA

V nedeljo, 17. junija 2012 je na zemljišču za izgradnjo džamije v Ljubljani potekala svečanost ob zaključku veroučnega leta v organizaciji Odbora Islamske skupnosti Ljubljana.

 

 

 

Na samem začetku programa je imam Špendi ef. Fidani pozdravil vse prisotne in pozval koordinatorico mektebskega pouka muallimo Sumejo Fidani, ki je predstavila delovanje mekteba v letu 2011/2012.

 

Ob tej priložnosti so se vse skupine predstavile s kratko točko/programom. Prva skupina, predšolčki ter 1. in 2. razred OŠ, so zapeli pesmico »Elif ba ta«, druga skupina, 3. in 4. razred OŠ, so z odgovori na postavljena vprašanja s strani veroučiteljice Sumeje Fidani pokazali in dokazali znanje, ki so ga pridobili v letošnjem letu. Skupina veroučiteljice Izudine Karišik ter skupina Senada ef. Karišika so se predstavili s kartko dramsko točko. Najstarejša skupina, 9. razred in srednja šola, so se predstavili z branjem kratkih odlomkov iz Kur’ana.

Mektebski zbor je program popestril z izvedbo ilahij (pobožne pesmi).

 

Ob zaključku predstavitvene točke so vsi otroci, ki so redno obiskovali mektebski pouk v letu 2011/2012, dobili priznanje o uspešno zaključeni stopnji verouka. Nagrajeni so bili tudi tisti, ki so si s svojo redno prisotnostjo pri verouku pridobili naziv najbolj rednega učenca/učenke v mektebskem letu 2011/2012.

Vse prisotne skupine na odru so predstavljale pravi barvni kolaž saj so vse skupine imele svojo barvo majic.

 

Celoten program sta s svojim prihodom obogatila znana interpretatorja duhovne glasbe v Bosni in Hercegovini, Eldin Huseibegović in Zejd Šoto. Za to priložnost sta skupaj izvedla znano ilahijo »Sa stijenama«.

 

Vsem otrokom, ki so letos uspešno zaključili s mektebskim poukom iskreno čestitamo. Čestitke pripadajo tudi staršem, ki so s svojim trudom prispevali k realizaciji mektebskega pouka.

 

Vpis v mektebsko leto 2012/2013 bo potekal od 8. do 16. septembra 2012 v mektebskih prostorih v Pržanu. Vpis v mekteb je brezplačen vendar pa najbolj vreden vložek, ki ga lahko privoščite svojim otrokom pri oblikovanju verske indenitete in pridobivanju pozitivnih vrednot.

 

Ela Porić