photo1

PRVI NOGOMETNI MLADINSKI TURNIR DŽEMATA LJUBLJANA

V soboto, 16. junija 2012, je Mladinski krog džemata Ljubljana organiziral mladinski nogometni turnir, ki je potekal na pomožnem igrišču Nogometnega kluba Domžale. Turnir je bil posvečen projektu izgradnje džamije v Ljubljani. Ves izkupiček je bil namenjen temu projektu. Na turnirju se je zbralo 16 ekip iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije in so sodelovale na tem tekmovanju.

Ob otvoritvi turnirja sta zbrane nagovorila župan Občine Domžale g. Toni Dragar in mufti dr. Nedžad Grabus. Oba sta poudarila, da je najbolj pomembno druženje mladih, spoznavanje ampak je potreben tudi temovalni duh. Zaželela sta vsem ekipam uspeh in sta povedala naj zmaga boljši.

Pri organizaciji turnirja sta sodelovala ljubljanska imama Špendi Fidani in Senad Karišik, ki bi težko vse skupaj organizirala brez nesebične pomoči zvestega člana Islamske skupnosti h. Esada Mulalića.

Prvo mesto je osvojila ekipa »Sandžak« iz Ljubljane, drugo mesto je pripadlo ekipi iz Zagreba in tretje mesto ekipi Una-Sana.

Najboljši igralec turnirja je bil Ahmed Opardija iz Zagreba in najboljši vratar Ajdin Mulalić iz ekipe »Sanžak« iz Ljubljane.

Kljub vročemu vremenu si bodo vsi udeleženci turnirja zapomnili dobro organizacijo, nasmejanost organizatorjev in plemenitost kateri je bil turnir namenjen – Islamskemu verskemu in kulturnemu centru v Ljubljani.

Druženje mladine se je po končanem turnirju nadaljevalo v prostorih Islamske skupnosti v Ljubljani. Za odlično zabavo sta poskrbela Enver Lugavić – Kice in Senad Bektaš. Ob tej priložnosti je mladina iz Zagreba vplačala donacijo za Islamski center v višini 1.000,00 EUR.

V večernih urah je potekal verski del programa ob blagoslovljeni noči Lejletu-l-Mi’radža. Mladino je nagovoril imam Munzir Čelenka.

Hvala vsem, ki so bil del tega enodnevnega druženja.

Špendi Fidani