144

ŠESTIČ ZAPORED OBELEŽEN DAN DŽEMATA KOČEVJE

V soboto, 2. junija 2012, je Džemat Kočevje šestič zapored obeležil svoj praznik »Dan džemata«. Slabo vreme ni bilo ovira za prihod nekaj sto oseb iz Slovenije, Avstrije in Bosne in Hercegovine, da skupaj s člani džemata Kočevje obeležijo 20. obletnico obstoja džemata Kočevje saj je bil isti ustanovljen leta 1992.

Tudi letos je bila svečanost organizirana na odprtem na nogometnem igrišču Koblarji v bližini Kočevja. Svečanosti so prisostvovali mufti dr. Nedžad Grabus, njegov namestnik Ibrahim Malanović, tajnik Nevzet Porić, profesor v medresi »Džemaludin Čaušević« Munir Makić, imami iz Slovenije in številni drugi gostje.

Po opravljeni opoldanski molitvi je najprej prisotne nagovoril imam Samir Jusić. Zaželel je vsem zbranim iskreno dobrodošlico in se zahvalil, ker so se odzvali povabilu in s svojo navzočnostjo obogatili praznik džemata Kočevje.

Mufti dr. Nedžad Grabus se je zahvalil organizatorjem dogodka posebej pa predsedniku izvršnega odbora h. Sulejmanu Kuduzoviću in imamu Samiru Jusiću za dobro organizacijo in vztrajnost v delu. Poleg ostalih nasvetov je povedal, da je lahko džemat Kočevje primer ostalim večjim džematom v Sloveniji in širše. Poudaril je pomembnost druženja vernikov kar je poudaril s kur’anskim stavkom: »Vsi se močno Božje vrvi držite…«

V sklopu svečanosti je bil organiziran nogometni turnir v malem nogometu v katerem je sodelovalo petnajst ekip. Hkrati je potekal šahovski turnir in metanje krogle. Prvo mesto v nogometu je pripadlo domačinom iz Kočevja, drugo mesto ekipi iz Maribora in tretje ekipi z Jesenic.

Prvi šahist je postal g. Hilmija Ahmetović iz Krškega, drugi je bil Ismet Alić iz Velenja in tretje Aziz Mamuti iz Velenja.

V metanju krogle je bil najboljši Fuad Vukalić z Jesenic, drugi je bil Edis Kovačević iz Velenja in tretji Mirvad Zahirović iz Kočevja.

Samir Jusić