photo

LJUBLJANSKA ZAHVALA MUFTIJU

V petek, 1. junija 2012, je bilo točno šest let odkar je mufti dr. Nedžad Grabus prevzel vodenje Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Namreč, 1. junija 2006, je mufti dr. Nedžad Grabus prišel v Slovenijo in 2. junija 2006, vodil petkovo molitev v Ljubljani. Od takrat do danes je mufti dr. Nedžad Grabus 84 krat vodil petkovo molitev v Ljubljani.

Vsak prvi petek v mesecu je rezerviran za njegovo hutbo (predavanje). V preteklih šestih letih je veliko naredil za džemat Ljubljana. Če primerjamo stanje tega džemata leta 2006 in danes je mogoče opaziti ogromno razliko. Veliko si je prizadeval, da se izboljšajo pogoji za delovanje najštevilčnejšega džemata v Sloveniji. Z nakupom in obnovo objekta na naslovu Cesta Andreja Bitenca 70, je mufti dr. Nedžad Grabus preporodil ljubljanski džemat in mu omogočil lažje delovanje. Poleg infrastrukturnih izboljšav je prispeval h kakovostejšemu izvajanju programov predvsem pa izobraževalnih. Povrnil je zaupanje ljudi, ki je bilo zelo načeto v letih pred njegovim prihodom saj je Islamska skupnost in hkrati tudi ljubljanski džemat utrpel veliko škode zaradi problemov, ki so se dogajali takrat v Skupnosti.

 

Vse to in še veliko več sta prepoznala ljubljanska imama Senad Karišik in Špendi Fidani, ki sta pripravila posebno zahvalo za muftija dr. Nedžada Grabusa. V petek, 1. junija 2012, je mufti Grabus, kot vsak prvi petek v mesecu, vodil petkovo molitev v Ljubljani. Pred molitvijo sta ga imama presenetila in mu v imenu džemata Ljubljana podelila zahvalo za vse kar je nesebično storil za džemat Ljubljana. Povedala sta, da je nemogoče poplačati vse njegove zasluge za džemat Ljubljano in Islamsko skupnost v celoti. Toda, pripravljena zahvala je samo znak pozornosti za vso dosedanjo pomoč in podporo.

 

Nevzet Porić