img_9336

PIKNIK ŽZ ZEMZEM IN RADIO 1

Nedavno je ŽZ Zemzem dobilo nagrado brezplačnega piknika, ki ga poklanja najbolj poslušan komercialni radio v Sloveniji – Radio 1 v sodelovanju s Perutnino Ptuj.

V soboto, 11. junija 2011, je bil piknik realiziran. Naloga ŽZ Zemzem je bila samo ena – pripeljati čim več prijateljic, ki so se pripravljene veseliti z nami na pikniku. V svoji obrazložitvi pri prijavi za nagradno igro za brezplačen piknik smo navedle kar nekaj razlogov zakaj menimo, da smo ravno me tiste, ki si nagrado zaslužimo. Poleg tega, da smo zveste poslušalke Radia 1 smo zapisale, da nas bo na druženju več kot sto in da bo potekal na zemljišču za izgradnjo džamije v Ljubljani. In res, udeleženke so presegle zapisano številko. Piknika se je udeležilo kar 106 članic in zvestih prijateljic ŽZ Zemzem.

Poleg izvrstne ponudbe z žara, ki ga je pripravljala Perutnina Ptuj piknik ni mogel biti popoln brez bosanskih specialitet. Članice so pripravile različne slane in sladke bosanske specialitete.

Piknika se je udeležila tudi ekipa Radia 1 skupaj z voditeljema, legendarnim Denisom Avdićem in Robertom Roškarjem. Poleg tega smo bile vesele, da so se piknika udeležile članice ŽZ Bedem iz Kopra, članice ŽZ Nur z Jesenic, predstavnice džemata Kranj in Postojna.

Ob tej priložnosti smo organizirale različne družabne igre, ki so popestrile celotno dogajanje; skakanje v vrečah, papirnati zmaj, nošenje jajca v žlici, pihanje in pokanje balonov so bile samo nekatere od iger, ki so nas pošteno nasmejale in zabavale. Prvo mesto si je priborila ekipa z Jesenic, drugo ekipa iz Kopra in tretje ekipa ŽZ Zemzem.

Na koncu je ŽZ Zemzem izkoristilo priložnost in dodelilo tri priznanja za Naj zemzemice 2011. To leto so si priznanje prislužile članice ŽZ Zemzem; ga. Esma Ferizović, ga. Esma Hasanić in ga. Sadeta Avdić. S svojim predanim, zvestim in požrtvovalnim aktivizmom so postale vzor vsem nam. Iskrene čestitke.

Piknik se je zaključil z nakupom skrivnostnega darila katerega izkupiček bo namenjen za izgradnjo džamije v Ljubljani. Med vsemi prisotnimi ni nihče vedel kaj se skriva v škatli. Članice so pogumno in s srcem začele ponujati najprej nizke vsote in na koncu je bilo skrivnostno darilo prodano za neverjetnih 570,00 EUR. Izlicitirala si ga je članica ŽZ Zemzem ga. Hazima Mulalić. V skrivnostnem darilu sta se skrivala dva zidaka, ki sta simbolično predstavljala prva zidaka za začetek gradnje džamije v Ljubljani. Močna simbolika je prebudila močna čustva pri vseh nas.

Na koncu se zahvaljujemo ekipi Radia 1, ki so prepoznali, da je ŽZ Zemzem tisto, ki si prisluži dobiti brezplačen piknik in Perutnini Ptuj za odlično pogostitev. Hvala tudi gostjam iz drugih lokalnih odborov Islamske skupnosti, zvestim prijateljicam ŽZ Zemzem in aktivnim članicam Združenja.

Četrta obletnica uradnega delovanja ŽZ Zemzem je bila uspešno realizirana. Video si lahko ogledate

http://www.radio1.si/strani/Oddaje.aspx?ID=10906&LNK=155

Ela Porić