p1060896

IMAMI IZ TUZLE OBISKALI ISLAMSKO SKUPNOST V SLOVENIJI

V sredo, 18. maja 2011, so imami s področja Medžlisa Islamske skupnosti Tuzla na čelu z glavnim imamom dr. Amirom Karićem obiskali Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji. V sklopu dneva džamij, ki se obeležuje 7. maja, imami iz Tuzle vsako leto obiščejo različne kraje v BiH in tujini.

Letošnja delovna ekskurzija je bila organizirana od nedelje, 15. do 18. maja 2011. Obiskali so Islamsko skupnost v Avstriji (Dunaj) in Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji.

V Ljubljani jih je sprejel mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem, škofjeloškim imamom Ifetom Suljićem in ljubljanskim imamom Senadom Karišikom in Špendijem Fidanijem. Po ogledu prostorov Islamske skupnosti na Cesti Andreja Bitenca 70 v Ljubljani jih je mufti dr. Nedžad Grabus seznanil z delovanjem Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, z njenimi projekti in posebej s projektom izgradnje Islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani. Zato so gostje obiskali zemljišče kjer se bo gradila džamija. Eden od imamov je izrekel skupno molitev s katero so prosili Vzvišenega Boga, da muslimani čim prej začnejo in dokončajo projekt izgradnje džamije.