premijer_7

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS NA OBISKU PRI PREMIERJU VLADE UNSKO-SANSKEGA KANTONA

V ponedeljek, 16. maja 2011, je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem obiskal premierja Vlade Unsko-Sanskega Kantona Federacije BiH v Bihaću dr. Hamdijo Lipovača.

Ob tej priložnosti je seznanil dr. Lipovačo s projektom izgradnje džamije v Ljubljani. V času, ko je dr. Lipovača opravljal funkcijo župana Občine Bihać je redno spremljal projekt izgradnje džamije. Zato se je tudi tokrat zanimal za podrobnejše informacije glede tega vprašanja. Mufti dr. Nedžad Grabus je na srečanju povedal, da je okrog 70 % Bošnjakov, ki živijo v Sloveniji po poreklu s področja Unsko Sanskega Kantona ter, da je potrebno okrepiti vezi z USK. Pozval je premierja Lipovačo, da obišče Ljubljano. Izpostavil je tudi dobro sodelovanje z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in podporo predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka pri projektu izgradnje Islamskega verskega in kulturnega centra. Seznanil je Premierja z dejstvom, da sta dva največja donatorja projekta izgradnje džamije s področja Bosanske Krajine: Ekrem Šabić in Fikret Makić.

 

Premier Lipovača se je zahvalil za obisk in izrazil zadovoljstvo z dejstvom, da je na čelu Islamske skupnosti oseba kot je dr. Grabus. Obljubil je finančno pomoč za projekt izgradnje džamije v Ljubljani, ki bo v skladu s predvidenimi proračunom USK za leto 2011.