fotografija 3

V IZOLI ORGANIZIRANA MEVLUDSKA SVEČANOST

V petek, 20. maja 2011, je bil organiziran sestanek na katerem so prisostvovali tajnik Islamske skupnosti Nevzet Porić, člani izvršnega odbora džemata Koper na čelu s predsednikom h. Nazme Šerifoski in člani izvršnega odbora džemata Izola na čelu s predsednikom g. Adnanom Salija. To je bil prvi skupni sestanek od ustanovitve džemta Izola, ki ga je ustanovil in registriral Zbor Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji na svoji 9. seji, 28. novembra 2010.

 

Ob tej priložnosti je beseda tekla o skupnih projektih, sodelovanju med džemati in načrti za prihodnost. Na področju Izole, Pirana, Lucije in Portoroža živi okrog 450 muslimanskih družin. Okrog trideset odstotkov jih je vključenih v Islamsko skupnost bodisi v džematu Koper, bodisi v džematu Izola. Zato so udeleženci sestanka to dejstvo izpostavili kot velik izziv za oba džemata, ki bosta pripravila program kako in kakšen način čim več teh ljudi vključiti v programe Islamske skupnosti.

 

Potem je sledila mevludska svečanost, ki so jo izvedli učenci verouka iz Izole in imami s področja Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. V začetku svečanosti je prisotne nagovoril imam v džematu Izola Redžep ef. Hodžić, ki je izpostavil pomembnost skupnosti (džemata) in skupnega delovanja na področju Obale.

 

Zbrano glava množico je ob koncu nagovoril tajnik Nevzet Porić. V svojem nagovoru je izpostavil pomembnost pravilne vzgoje otrok in njihove izobraženosti. Poudaril je da moramo vsi skupaj več pozornosti posvetiti otrokom in mladini, ker moramo svojo vero, ki smo jo nasledili od svojih prednikov predati tistim, ki so prišli za nami in bodo nadaljevali našo misiji v prihodnosti. Govoril je tudi o vlogi džemata Izola na Obali in pomembnosti dobrega sodelovanja med džematoma Koper in Izola. Džemat Izola je nova realnost in vsi skupaj se moramo potruditi, da ta projekt Islamske skupnost tudi uspe, je med drugim povedal tajnik Nevzet Porić.