logo-zemzem

ŽZ ZEMZEM NA DOBRODELNEM BAZARJU SILA

Žensko združenje Zemzem je v soboto, 4. decembra 2010, na povabilo Veleposlaništva Bosne in Hercegovine v Republiki Sloveniji sodelovalo na Dobrodelnem bazarju Sila, na katerem nacionalne kulinarične dobrote in izdelke v dobrodelne namene prodajajo soproge tujih diplomatskih in gospodarskih predstavnikov ter Slovenke.

V Ljubljani je bazar že 17. odprl svoja vrata. Udeleženci izpostavljajo tako materialno kot duhovno razsežnost bazarja, izkupiček pa letos namenjajo osebam s posebnimi potrebami. Od leta 1993 do danes je Sili uspelo zbrati prek milijon evrov, s sredstvi je pomagala različnim zavodom in posameznikom. Tokrat želi s prodajo nacionalnih dobrot okoli 30 držav sveta svojo pomoč nameniti predvsem otrokom in odraslim s posebnimi potrebami, invalidom in brezdomcem.

Doprinos Ženskega združenje Zemzem je bil v tradicionalnih bosanskih specialitetah. Poleg tega so prispevale svojo skromno zbirko suvenirjev, ki so krasili stojnico Bosne in Hercegovine poleg vseh ostalih razstavljenih stvari.

Slovensko mednarodno združenje žensk SILA je prostovoljno združenje, ki so ga leta 1993 ustanovile Slovenke, ki so se iz tujine vrnile v Slovenijo. Že leta spodbujajo družabno, kulturno in izobraževalno izmenjavo ter druženje med članicami, ki so v veliki večini soproge diplomatskih in trgovskih tujih predstavnikov v Sloveniji ter Slovenke, ki so nekaj časa preživele v tujini.

Članice ŽZ Zemzem so počaščene, da so dobile priložnost biti del dobrodelnega bazarja in da so imele priložnost prispevati svoj skromni delež v blagajno organizacije Sile, ki bo tako kot vsako leto izkupiček namenila tistim, ki sredstva potrebujejo. Hvala tudi veleposlaništvu Bosne in Hercegovine za povabilo za sodelovanje v tako humanem in plemenitem projektu.

Več si lahko ogledate na prispevku rtv slo.