tecaj-islama-za-mladino-1

ZAČEL SE JE TEČAJ O ISLAMU ZA MLADINO

Ljubljana, 8. oktober 2010, (MINAS) – V petek, 8. oktobra 2010, se je v Ljubljani začel izobraževalni tečaj o islamu za mladino, ki bo potekal ob petkih zvečer od 8. oktobra 2010 do 28. januarja 2011. Tečaj bosta vodila tajnik Nevzet Porić in Senad ef. Karišik.
Namen tečaja je da se mladi seznanijo z osnovami oz. temelji islama ter, da se poučijo kako in na kakšen način se praktično izvajajo islamske dolžnosti. Veliko bo govora o petih stebrih oz. pet praktičnih dolžnosti islama s poudarkom na drugo praktično dolžnost – dolžnost pet dnevne molitve. V sklopu tečaja se bodo udeleženci seznanili tudi z zgodovino Božjih odposlancev kot so Adem (Adam), Ibrahim (Abraham), Musa (Mojzes) Isa (Jezus), Muhammed, a.s., in drugi. Beseda bo tekla tudi o zgodovini islama in muslimanov v Sloveniji, o muslimanih na Soški fronti, o džamiji v Logu pod Mangartom in muslimanih, ki so pokopani na vojaškem pokopališču v Logu pod Mangartom, o Islamskem verskem in kulturnem centru kot tudi o ponovnem organiziranju Islamske skupnosti v začetku šestdesetih let prejšnjega stoletja.
Tečaj se bo izvajal ob petkih z začetkom ob 20 uri in 30 minut v dvorani Averroes, ki je v sklopu objekta Islamske skupnosti na naslovu Cesta Andreja Bitenca 70 v Ljubljani.
Vabimo vse zainteresirane dijake in študente, da se vpišejo na tečaj.
tecaj-islama-za-mladino-1
tecaj-islama-za-mladino-2