diyanet-4

DIYANET – ISLAMSKA SKUPNOST V TURČIJI PODARILA ISLAMSKI SKUPNOSTI V SLOVENIJI DVA TISOČ OSEMSTO IZVODOV KUR’ANOV

Ljubljana, 25. september 2010, (MINAS) – Diyanet – Islamska skupnost v Turčiji je Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji podarila 2.800 izvodov Kur’anov v arabščini.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji ima odlično sodelovanje z vodilnimi v Islamski skupnosti v Turčiji. To sodelovanje se odvija skozi segmente sodelovanja pri izobraževanju, ohranjanju skupnih vrednot v tolmačenju islama, sodelovanju na različnih konferencah, skupnem obeleževanju začetka muslimanskih praznikov posebej pa bajramov in Novega hidžretskega leta.

Mufti dr. Nedžad Grabus in njegov namestnik Ibrahim Malanović sta sodelovala 26. ramazana v Istanbulu na manifestaciji ob „1.400 obletnici od začetka Razodetja Kur’ana Časnega”.

Kur’an je najpomembnejša knjiga, ki jo želi imeti vsak musliman. Zato je vodstvo Islamske skupnosti v Sloveniji zaprosilo Islamsko skupnost v Turčiji, da pomaga projekt Islamske skupnosti, da se članom Skupnosti in otrokom, ki obiskujejo verouk priskrbijo izvodi Svete Knjige. V času meseca ramazana je bilo razdeljeno 800 izvodov Kur’ana za vse džemate v Sloveniji, ki so jih imami razdelili članom Islamske skupnosti. V teh dneh je Islamska skupnost dobila dodatnih dva tisoč izvodov Kur’ana, ki bodo podarjeni muslimanom v vseh džematih v Sloveniji.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji se iskreno zahvaljuje Diyanetu, posebej pa reisu-l-ulemi Islamske skupnosti v Turčiji prof. dr. Aliju Bardakogluu in njegovem namestniku prof. dr. Mehmetu Gormezu.

diyanet-1

diyanet-2

diyanet-3

diyanet-4

diyanet-5