dalajlama3

MUFTI S SODELAVCI NA SREČANJU Z DALAJLAMO

 

Maribor, 07. april 2010, (MINAS) – V torek, 07. aprila 2010, se je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s svojim namestnikom Ibrahimom Malanovićem in tajnikom Nevzetom Porićem odzval povabilu rektorja Univerze v Mariboru prof. dr. Ivana Rozmana in župana Mestne občine Maribor g. Franca Kanglerja ter sodeloval na predavanju XIV. Dalajlame Tenzina Gyatsa z naslovom »Sočutje – umetnost sreče«, ki je bilo v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru. Po predavanju se je mufti dr. Nedžad Grabus srečal z Dalajlamo v hotelu Habakuk.

Nobelov nagrajenec za mir, 14. dalajlama Tenzin Gjatso je obisk v Sloveniji začel v ponedeljek zvečer, v torek pa je v mariborskem mestnem parku zasadil drevo miru. Temu dogodku je prisostvoval muftijev namestnik Ibrahim Malanović. 

Glavni namen njegovega vnovičnega prihoda v Slovenijo, ki jo je obiskal že leta 2002, je bilo torkovo predavanje v dvorani Tabor, na katerem je poudaril, da je pot do miru v svetu promocija duhovnih vrednot in sekularne etike.

Dalajlama je na obisk v Slovenijo pripotoval iz indijske Dharamsale, kjer že 50 let živi v izgnanstvu zaradi kitajske zasedbe Tibeta. Pred tem je letos predaval le še v ZDA in Indiji, po Mariboru pa se bo ustavil še v švicarskem Zürichu. Maja ima na programu vnovičen obisk v ZDA, junija namerava na Japonsko, drugače pa naj bi se zadrževal predvsem v Indiji.

dalajlama1

dalajlama2

dalajlama3