zbor9

PONOVNO ZA PREDSEDNIKA MEŠIHATA ISLAMSKE SKUPNOSTI IZVOLJEN MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS

 

Ljubljana, 21. marec 2010, (MINAS) – V nedeljo, 21. marca 2010, je bila najprej organizirana 8. redna seja Zbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Člani Zbora so razpravljali in sprejeli poročilo o delu Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji kot tudi finančno poročilo za leto 2009.

 

Na dnevnem redu so bila tudi poročila odborov in imamov o delu in finančna poročila za leto 2009. Poročila so bila pohvaljena s strani članov Zbora, ki so se strinjali, da je Islamska skupnost v preteklem obdobju zelo napredovala v vseh segmentih svojega delovanja. Zbor Islamske skupnosti je na današnjem zasedanju razpisal redne volitve v Islamski skupnosti, ki bodo organizirane med 15. oktobrom 2010, in 16. januarjem 2011.

Potem so sledile volitve za predsednika Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Namreč, mandat predsednika Mešihata poteče 10. junija 2010. Zato je Zbor Islamske skupnosti na svojem zadnjem zasedanju 31. januarja 2010, razpisal volitve za predsednika Mešihata. Dosedanji predsednik Mešihata dr. Nedžad Grabus je dobil petnajst predlogov, ki so jih poslali izvršilni odbori, Mešihat, člani Zbora in imami. Na volitvah, ki so potekale v Ljubljani, 21. marca 2010, je dobil sto odstotno podporo volilnega telesa.

Po volitvah je bila organizirana slavnostna seja Zbora Islamske skupnosti. Slavnostni govornik je bil predsednik Zbora g. Refik Havzija, ki je spregovoril o muftijevem mandatu in njegovih uspehih, ki jih je dosegel v preteklem obdobju. Izpostavil je njegovo odločnost in pripravljenost, da je za Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji pripravljen narediti vse kar bi koristilo njenem delovanju in boljšem jutri. Pred zbranimi imami, člani Zbora, Mešihata, predsedniki izvršilnih odborov in uglednimi člani Islamske skupnosti je razglasil rezultate volitev in v imenu Zbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji potrdil še en mandat muftiju dr. Nedžadu Grabusu na mestu predsednika Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki bo trajal do 10. junija 2015.

Mufti dr. Nedžad Grabus je nagovoril zbrano glava množico. Zahvalil se je vsem za podporo, ki so mu jo namenili. Posebej se je zahvalil svoji družini. Obljubil je da bo tudi v prihodnje delal za dobro Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji tako kot je do sedaj. Njegov glavni cilj je odplačilo kredita za zemljišče, ki je namenjeno za izgradnjo džamije. Pred Islamsko skupnostjo je veliko izzivov, ki jih bo skupaj z imami in ostalimi aktivisti reševal v korist Skupnosti, je med drugim povedal dr. Grabus.

Muftijev govor je izzval veliko emocij med zbranimi, ki niso mogli zaradi njegove odločitve, da nadaljuje delo v Sloveniji prikriti svoje zadovoljstvo in veselje. Sledile so čestitke, prijateljski stiski rok in objemi. To je bil zgodovinski dan za Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji, ki je ponosna na svojega vodjo.

Po svečani seji je bila odprta fotografska razstava muftijevega mandata in sicer od 1. junija 2006, do 21. marca 2010, ki jo je pripravil Nevzet Porić, tajnik IS. Razstavo je mogoče ogledati vsak dan do 31. marca 2010, na naslovu Cesta Andreja Bitenca 70.

ISKRENE ČESTITKE MUFTIJU DR. NEDŽADU GRABUSU Z MOLITVIJO VZVIŠENEMU BOGU, DA NJEMU IN NJEGOVI DRUŽINI PODARI VELIKO DOBREGA ZDRAVJA, VESELJA IN USPEHA V NADALJENJEM DELU.

zbor1

zbor2

zbor4

zbor5

zbor7

zbor8

zbor9

zbor3