mufti_na_obisku2

MUFTI NA OBISKU PRI NOVOGORIŠKEM ŽUPANU

Nova Gorica, 15. marec 2010, (MINAS) – V ponedeljek, 15. marca 2010, je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem in imamom Redžepom Hodžićem obiskal novogoriškega župana g. Mirka Brulca.

 

To je bilo spoznavno srečanje hkrati pa pogovor o začetku organiziranja Islamske skupnosti na področju Nove Gorice in okolice. Mufti dr. Nedžad Grabus je seznanil župana Brulca z namerami Islamske skupnosti glede ustanovitve džemata v Novi Gorici kjer živi veliko število muslimanov. Po podatkih Islamske skupnosti jih je v Novo Gorici in okolici čez tisoč. Imam Redžep Hodžić je v imenu Islamske skupnosti zadolžen za področje Nove Gorice in njene okolice.

Župan Brulc je vesel, da se bo Islamska skupnost organiziral tudi v Novi Gorici. Po njegovih besedah je Nova Gorica odprto mesto kjer živijo različni narodi predvsem pa narodi s področja bivše Jugoslavije. Izrazil je pripravljenost, da pomaga v mejah svojih možnosti glede začetka organiziranja Skupnosti na tem področju za kar se mu je mufti dr. Nedžad Grabus zahvalil in povedal, da je glavna naloga Islamske skupnosti priskrbeti ustrezne prostore za izvajanje svojih dejavnosti. Povedal je tudi, da Islamska skupnost nima misijonarskih načrtov temveč želi ponuditi muslimanom, ki živijo v tem delu Slovenije ustrezno versko oskrbo, ki bo vodena iz centrale Islamske skupnosti in bo pod njegovim neposrednim nadzorom.

Trenutno Islamska skupnost v Novi Gorici išče ustrezne prostore kjer bo lahko izvajala svoj program. Pričakujemo, da bomo zelo kmalu začeli izvajati svoje aktivnosti na področju Nove Gorice in okolice.

mufti_na_obisku1

mufti_na_obisku2