kocevje3

PREDSTAVNIKI DŽEMATA KOČEVJE OBISKALI KOČEVSKEGA ŽUPANA

 

Kočevje, 15. marec 2010, (MINAS) – V ponedeljek, 15. marca 2010, so predstavniki džemata Kočevje in sicer imam Samir Jusić , predsednik Izvršilnega odbora Sulejman Kuduzović, Ešef Kadić in Jasmin Rizvić obiskali kočevskega župana mag. Janka Vebra.

 

 

Imam Samir Jusić se je najprej zahvalil za sprejem in prenesel pozdrave županu Vebru od muftija dr. Nedžada Grabusa. Zahvalil se je tudi za dosedanje pozitivno sodelovanje med Islamsko skupnostjo in Občino Kočevje. Imam Jusić pričakuje, da se bo ta praksa nadaljevala tudi v prihodnje.

Župan mag. Janko Veber je izrazil svojo pripravljenost v reševanju problemov odpadnih voda in vprašanje kanalizacije s katerimi se soočajo v džematu Kočevju na lokaciji svojega objekta na Reški 15. Obvestil je tudi predstavnike džemata Kočevje, da se bližajo koncu dela v zvezi z novo parcelo za pokop umrlih muslimanov v Kočevju. Predsednik IO Kočevje Sulejman Kudozović je izrazil pripravljenost, da lahko Odbor Kočevje plačuje najemnino za pokopane muslimane, ki nimajo nikogar oziroma nihče ne skrbi za njihove grobove. Župan Veber je izrazil željo, da se sreča z muftijem dr. Nedžadom Grabusom in obljubil, da se bo udeležil proslave Dneva džemata Kočevje, ki bo 29. maja 2010.

Ob koncu srečanja je imam Jusić podaril Županu prevod Kur’ana v bosanski jezik dr. Enesa Karića za kar se je Župan velikodušno zahvalil.

kocevje1

kocevje3

kocevje2