nikodemova_vecer1

TAJNIK NEVZET PORIĆ NA NIKODEMOVIH VEČERIH V MURSKI SOBOTI

Murska Sobota, 13. februar 2010, (MINAS – Vsoboto, 13. februarja 2010, je bil na sporedu 5. dan Nikodemovih večerov, ki se odvijajo v župnijski dvorani v Murski Soboti katerih se je na povabilo murskosoboške škofije udeležil Nevzet Porić, tajnik Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

»Nikodemovi večeri v Murski Soboti so osrednji izobraževalni dogodek, ki ga organizira odbor za izobraževanje odraslih pri škofiji Murska Sobota. Letos bodo potekali pod naslovom: Ali se poznamo? Gre za spoznavno pot, ki jo želimo prehoditi ob srečanju s predstavniki različnih veroizpovedi, se z njimi pogovoriti o molitvi, sv. evharistiji, ter spoznati zaklad uboštva, ki ga živijo redovniki med nami. K temu želimo dodati še posebno pozornost do mladih in do predloga, ki ga želi država uzakoniti v nov družinski zakonik«, so zapisali na spletni strani škofije Murska Sobota.

V soboto, 13. februarja je bila tema večera Kako molite pri vas?Na to temo je potekala okrogla miza.

Gostje večera so bili:

  • Nevzet Porić, predstavnik Islamske skupnosti v Sloveniji
  • p. dr. Jože Roblek DJ, velik strokovnjak za duhovne vaje
  • mag. Gregor Pečar, predstavnikHare Krišna

Moderator večera je bil voditelj pastoralne službe dr. Karel Bedernjak.

Ker ni bilo uradnega predstavnika Judov, je ob koncu srečanja Bojan Zadravec, na kratko,predstavil način molitve Judov in nekaj zgodovine.

Pred zaključkom je vsem skupaj spregovoril še škof msgr. dr. Peter Štumpf.

nikodemova_vecer1

nikodemova_vecer2