konferenca_kairo3

MUFTI DR. NEDŽAD GABUS NA MEDNARODNI KONFERENCI V KAIRU

Kairo, 23. februar 2010, (MINAS) – Mufti dr. Nedžad Grabus se udeležuje mendarodne konference v Kairu „Islamsko pravo v kontekstu sodobne družbe”, ki poteka v organizaciji Ministrstva vakufov Arbaske Republike Egipt od 22. do 25. februarja 2010, pod pokroviteljstvom predednika Arabske Republike Egipt.

 

 

 

To je že četrta muftijeva udeležba na tej konferenci, ki je letos že 22. po vrsti. Skupaj z Muftijem je tudi tajnik Islamske skupnosti Nevzet Porić.

Na konferenci sodelujejo predstavniki muslimanov iz celotnega sveta, raziskovalci, intelektualci, znani profesorji in drugi. Govori se o vprašanjih, ki so najbolj pereča z muslimane in odnose z drugimi religijami in kulturami. Poskušajo najti odgovore na vprašanja kot so kako zaščititi vrednote, ki so zaščitene v islamskem učenju, zaščite življenja, vere, družine, časti in premoženja. Udeleženci so pokazali veliko zanimanja za širok set vprašanj, ki se tičejo vrednot v širši društveni skupnosti.

Mufti dr. Nedžad Grabus je izkoritil priložnost in poudaril pomembnost zaščite človekovih pravic povosod po svetu in razvijanje izobraževalnega sistema v katerem bodo ljudje lahko učili o skupnih vrednotah za vse ljudi na tem svetu.

Muti Grabus in tajnik Nevzet Porić sta se srečala s številnimi predstavniki in delegacijami kot so resiu-l-ulema dr. Mustafa Cerić (BiH), reisu-l-ulema Sujman Redžep (Makedonija), resu-l-ulema Naim Trnava (Kosovo) reisu-l-ulema prof. dr. Al Bardakoglu (Turčija), delegacija Katra, Savdske Arabije, Sigapurja, Italije, Grčije in drugi.

Mufti dr. Nedžad Grabus sodeluje na konferenci na poziv ministra vakufov Arabske Republike Egipt dr. Mahamouda Hamdi Zakzuka.

konferenca_kairo2

konferenca_kairo3

konferenca_kairo4

konferenca_kairo5

konferenca_kairo6

konferenca_kairo1