ii. bdk 3

IZKUPIČEK II. BAJRAMSKEGA DONATORSKEGA KONCERTA JE 17.042,50 €

V soboto, 5. 12. 2009, je potekal v ŠD Kodeljevo v Ljubljani »II. bajramski donatorski koncert« v organizaciji Mladinskega kroga džemata Ljubljana, katerega izkupiček je bil 17.042,50 evrov.

 

 

Namen prireditve je bil zbrati čim več denarja za odplačilo zemljišča namenjenega za izgradnjo Islamskega kulturnega centra z džamijo v Ljubljani in na splošno ozavestiti čim več ljudi o tem generacijskem projektu za Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji, naj na tej točki omenimo, da je minilo že 40 let od prve uradne vloge za izgradnjo džamije v Ljubljani.

Prireditev se je začela z ašeri, nato se nam je predstavila mladina iz folklornih skupin »Kulturnega združenja Sandžak v Sloveniji« in »Društva bosansko hercegovskega in slovenskega prijateljstva Ljiljan« ter gosti Društva Ljiljan iz Bosne in Hercegovine »KUD Lukavica«, ob tej priložnosti se Mladinski krog Ljubljana zahvaljuje za sodelovanje in lahko rečemo, da nam je v ponos da je bil ta dobrodelni koncert širši mladinski projekt.

nastopih folklornih skupin je prisotne nagovoril tajnik ISRS Nevzet Porić, ki je napovedal prihod in nagovor muftija dr. Nedžada Grabusa. Po nagovoru muftija dr. Nedžada Grabusa je sledil glasbeni del prireditve, katerega del sta bila med drugimi Nihad Fetić »Hakala« kot glavni gost in Mirela z bendom. Po

Seveda ta prireditev ne bi mogla uspeti v taki meri brez pomoči sponzorjev, ki so bili pripravljeni pomagati, med njimi so: Mirsad Letić (Euro Grad d.o.o.), Izedin Kumalić (Urarstvo Heta), trgovina Layla Donna (NALA poslovni sistem d.o.o.), Izet Dizdarević in Hidajet Zec. Ob tej priložnosti se posebej zahvaljujemo varnostni družbi Nova Panorama d.o.o. in njenim varnostnikom pod vodstvom gospoda Rasima Kazića, ki so donirali svoje delo za uspeh tega večera ter vsem ostalim, ki so nesebično donirali svoje delo za uspeh tega večera in so ob vsem delu bili tudi med prvimi, ki so donirali denar v tej dobrodelni akciji.