ikr4.jpg

UPRAVNA STAVBA RIJASETA IN LJUBLJANSKA DŽAMIJA STA DVA NAJPOMEMBNEJŠA PROJEKTA

 

Sarajevo, 06. september 2009, (MINAS) – V nedeljo, 06. septembra 2009, je bil organiziran ogled upravne stavbe Rijaseta v izgradnji. Ob tej priložnosti so se zbrali predstavniki Islamske skupnosti iz Bosne in Hercegovine, Sandžaka, Hrvaške, Slovenije, pobudniki ideje za izgradnjo upravne stavbe Rijaseta in številni donatorji. V imenu Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji se je tega dogodka udeležila delegacija na čelu z muftijem dr. Nedžadom Grabusom, njegov namestnik Ibrahim Malanović in tajnik Nevzet Porić.

Pred enim letom, 17. ramazana 1429 P.H. se je začela izgradnja upravne stavbe Rijaseta na Kovačih. Pobudo za izgradnjo tega kompleksa je dala skupina osmih podjetnikov na čelu z g. Fahrudinom Radončićem, ki je do danes prispeval 400.000,00 evrov za ta projekt. Obljubil je da bo do konca projekta njegova donacija znašala petsto tisoč evrov. Organizatorji pričakujejo, da bo do naslednjega 17. ramazana večina del končanih.

Sledil je iftar na Fakulteti islamskih znanosti kjer je spregovoril reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić. Poudaril je pomembnost izgradnje upravne stavbe Rijaseta, ker bodo Bošnjaki imeli stavbo, ki bo njihov ponos. Dva najpomembnejša projekta za Bošnjake sta upravna stavba Rijaseta Islamske skupnosti v BiH na Kovačih in ljubljanska džamija je med drugim povedal reisu-l-ulema dr. Cerić.

ikr1.jpg

ikr2.jpg

ikr3.jpg

ikr4.jpg

ikr5.jpg