maribor1.jpg

RAMAZANSKI UTRINKI IZ MARIBORA

Že tretje leto zapored so verske aktivnosti v času meseca ramazana organizirane v šotoru, ki je postavljen na dvorišču pred objektom Islamske skupnosti na Zagrebški 47 v Mariboru. Džemat Maribor sodi med kvalitetnejše in dobro organizirane džemate v Sloveniji. Zato se vsako leto povečuje število obiskovalcev, posebej pa v času meseca ramazana.  

 

Medžlis Islamske skupnosti v Mariboru na čelu s predsednikom Hilmom Avdićem in imamom Ibrahimom Malanovićem je v petek, 28. avgusta 2009, organiziral veliki džematski iftar (večerja ob koncu posta). Ob tej priložnosti se je zbralo veliko število ljudi, ki so medsebojno podelili radost ramazana in iftara.

 

Imam Ibrahim Malanović je nagovoril prisotne, se zahvalil donatorjem, ki so prispevali hrano in pijačo ter izrazil svoje zadovoljstvo zaradi tolikšne udeležbe vernikov na tem dogodku.

 

Tudi podmladek džemata Maribor je zelo aktiven. V petek, 04. septembra 2009, so organizirali veliki iftar na katerega so povabili mladino iz vseh džematov iz Slovenije in nekaterih džematov iz Avstrije. V Mariboru sta v času meseca ramazana Zinaid Mahmutagić, študent Fakultete za islamske znanosti v Sarajevu in muallima Šejma Malanović, ki je junija končala Gazi Husrev-begovo medreso v Sarajevu. Onadva skrbita za podmladek džemata Maribor.

 

V Mariboru bo organizirana centralna svečanost ob Lejletu-l-kadru in sicer v torek, 15. septembra 2009. Prisotna bosta mufti dr. Nedžad Grabus in tajnik Nevzet Porić.

 

maribor1.jpg

 

maribor2.jpg

 

maribor3.jpg

 

maribor4.jpg

 

maribor5.jpg