sarajevo_2.jpg

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS V DRUŽBI ŽUPANA ZORANA JANKOVIĆA OBISKAL SARAJEVO

Ljubljana, 02. julij 2009, (MINAS) – Na povabilo ljubljanskega župana Zorana Jankovića se je mufti dr. Nedžad Grabus pridružil delegaciji Mestne občine Ljubljana, ki se je, 02. julija 2009, mudila na obisku v Sarajevu.

 

Delegacija se je najprej sestala s slovenskim veleposlanikom v BiH g. Andrejem Graselijem, obiskali so »Kućo sevdaha« in g. Nasira Jabučaja, ki je aprila letos predstavil Guinnessovo džezvo v Ljubljani v organizaciji ŽZ Zemzem. Pri teh obiskih se jim je pridružil glavni imam sarajevski mag. Ferid Dautović.

 

Delegacija je imela delovno kosilo s sarajevskim županom prof. dr. Alijo Behmenom.

 

Člani delegacije so se udeležili mednarodnega poslovnega foruma »Regionalni gospodarski razvoj in sodelovanje v luči premagovanja krize«. Župan Janković je kot gost na Ekonomski fakulteti v Sarajevu študentom predaval o temi »Manager kot župan – kriza kot priložnost«.

 

V Narodnem gledališču Sarajevo pa so se pozno popoldne udeležili slovesnosti Direkcije za izbor naj managerja Bosne in Hercegovine, JV in Srednje Evrope. Župan Jankovič je prejel priznanje Manager leta. Izbor managerja leta, v katerem mednarodna žirija vsako leto izbira med več sto imeni v različnih kategorijah, poteka v Bosni in Hercegovini od leta 1994.

 

Ob obisku glavnega bosansko-hercegovskega mesta je župan Zoran Janković spregovoril za Dnevni avaz o izgradnji džamije v Ljubljani. Intervju si lahko preberete na tej povezavi:

 

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/jankovic-gradnja-dzamije-pocet-ce-naredne-godine

sarajevo.jpg

 

sarajevo_2.jpg