4.jpg

IBRAHIM MALANOVIĆ NA 2. MEDNARODNI KONFERENCI O HADŽU V TATARISTANU

Ljubljana, 02. julij 2009, (MINAS) – Na poziv tatarskega muftija Gusmana Hazrat Iskhakova je v imenu Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji na Drugi mednarodni konferenci o hadžu (romanju v Mekko in Medino)  v Kazanu, prestolnici Tataristana, od 27. do 30. junija 2009, sodeloval muftijev namestnik Ibrahim Malanović

 

Na konferenci so sodelovali predstavniki organizacij islamskih skupnosti iz okrog dvajsetih držav na kateri se je razpravljalo o modelih hadža in njegovi promociji danes v svetu kot tudi varnosti romarjev. Predstavljene so bile dosedanje izkušnje organizatorjev hadža in držav Ruske Federacije, Turčije, Malezije in Indonezije.

 

Ibrahim Malanović je na konferenci pozdravil udeležence v imenu muftija dr. Nedžada Grabusa in reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića, ki sta bila zardi drugih obveznosti zadržana in se nista mogla udeležiti konference.

 

Muftijev namestnik se je srečal s kazanskim muftijem Gusman Hazrat Iskhakovim, generalnim direktorjem organizacije hadža v Turčiji Seyfeddinom Ersoyem, direktorjem Tabung hadža Salleh bin Abd Mubinom iz Malezije in namestnikom ministra vakufov in islamskih poslov v Kuwaitu dr. Adelom A. Al-Falahom. Vse jih je informiral o muslimanih v Sloveniji ter jih seznanil s projekti Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

1.jpg

 

2.jpg

 

3.jpg

 

4.jpg

 

5.jpg

 

6.jpg

 

7.jpg

 

8.jpg